Image

Frank Toxopeus
20/02/2020

5 stappen naar winstgevend beleggen

U hoeft alleen de tv aan te zetten om goeroes en bestsellers te zien die niet kunnen wachten om u hun nieuwste beursgimmicks te verkopen die u 'instant miljoenen' beloven.

In mijn jaren van beleggen heb ik nog nooit gezien dat een van deze 'systemen' consequent een eenvoudigere benadering verslaat. Vaak is discipline het grootste struikelblok.

In dit artikel behandelen we 5 stappen naar winstgevend beleggen en handelen op de beurs die je zou moeten gebruiken als basis van elke handel- of belegstrategie.

1

Vind je eigen handelsstijl

Lees boeken met verschillende handelsstrategieën. Heb je overdag weinig tijd om te handelen? Ga dan niet voor een daytrading strategie, maar pak liever de langere trends mee.


2

Maak je handelsplan

Maak een plan waarin je vastlegt wanneer je in- en uitstapt, wat je maximale verlies is en money management. Dit betekent dat u verantwoorde risico's neemt met betrekking tot uw handelskapitaal.


3

Voer je plan uit

Als u begint te handelen volgens uw plan, oefen dan eerst met een demo-account. Veel makelaars hebben deze optie en het is ideaal om vertrouwd te raken met de markt en het platform waarmee u handelt. Let op: De "echte" markt kan altijd andere emoties oproepen. Dit kan uw beslissingen beïnvloeden. Leer dit te herkennen.


4

Houd je resultaten bij

Houd een logboek bij met in ieder geval uw invoer, uitgang, waarmee u hebt gedaan en wat u goed / fout heeft gedaan. Dit voorkomt onder meer dat u dezelfde fouten maakt. En u kunt uw handelssysteem later verbeteren met de verzamelde kennis.


5

Analyseer jezelf

Geef uw systeem een kans, maar laat de verliezen niet te hoog oplopen. Weet wanneer u moet stoppen met handelen. Kunt u na enkele tientallen transacties niet consistent winstgevend zijn? Begin dan opnieuw met stap 2.Happy trading !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.