Wat is daytrading?

Daytrading, daytraden of daghandel wordt gedefinieerd als de aankoop en verkoop van een waardepapier binnen één handelsdag. Het kan op elke markt voorkomen, maar komt het meest voor op de valutamarkten (forex) en aandelenmarkten.

Daghandelaren zijn doorgaans goed opgeleid en goed gefinancierd. Ze gebruiken grote hoeveelheden hefboomwerking en handelsstrategieën op korte termijn om te profiteren van kleine prijsbewegingen in zeer liquide aandelen of valuta's.

Daghandelaren zijn afgestemd op gebeurtenissen die marktbewegingen op korte termijn veroorzaken. Het nieuws verhandelen is een populaire techniek. Geplande aankondigingen zoals economische statistieken, bedrijfswinsten of rentetarieven zijn onderhevig aan marktverwachtingen en marktpsychologie.

Markten reageren wanneer die verwachtingen niet worden gehaald of worden overschreden, meestal met plotselinge, belangrijke bewegingen, wat gunstig kan zijn voor daghandelaren.

Daghandelaren gebruiken tal van intraday-strategieën.

Wat zijn daytrading strategieën?

  • Scalping, poging gedurende de dag talrijke kleine winsten te maken op kleine prijswijzigingen
  • Range trading, voornamelijk steun- en weerstandsniveaus gebruiken om hun koop- en verkoopbeslissingen te bepalen
  • News-based trading, handelskansen benutten door de verhoogde volatiliteit rond nieuwsgebeurtenissen
  • High-frequency trading (HFT) strategieën die geavanceerde algoritmen gebruiken om kleine of korte termijn markt inefficiënties te benutten

Controversieel

Het winstpotentieel van daghandel is misschien wel een van de meest bediscussieerde en verkeerd begrepen onderwerpen op Wall Street. Oplichters via internetdaghandel hebben amateurs gelokt door in korte tijd enorme rendementen te beloven. Het idee dat dit soort handel een snel rijk wordt, blijft bestaan.

Sommige mensen handelen zonder voldoende kennis. Maar er zijn daghandelaren die ondanks - of misschien vanwege - de risico's een succesvol bestaan ​​opbouwen.

Veel professionele geldmanagers en financiële adviseurs schuwen de daghandel af, omdat de beloning in de meeste gevallen het risico niet rechtvaardigt. Omgekeerd, degenen die daghandel doen, staan ​​erop dat er winst te behalen is.

Winstgevend daghandel is mogelijk, maar het slagingspercentage is inherent lager vanwege de complexiteit en het noodzakelijke risico van daghandel in combinatie met de gerelateerde oplichting. Bovendien beweren zowel economen als financiële deskundigen dat actieve handelsstrategieën over lange perioden de neiging hebben om slechter te presteren dan een meer basale passieve indexstrategie, vooral nadat rekening is gehouden met vergoedingen en belastingen.

Daghandel is niet voor iedereen weggelegd en brengt aanzienlijke risico's met zich mee. Bovendien vereist het een diepgaande kennis van hoe de markten werken en verschillende strategieën om op korte termijn te profiteren. Terwijl we ons de succesverhalen herinneren van degenen die het als daghandelaar rijk hebben gemaakt, bedenk dan dat de meeste dat niet doen - velen zullen uitvallen en velen zullen amper blijven drijven. Onderschat bovendien niet de rol die geluk en een goede timing spelen - hoewel vaardigheid zeker een element is, kan een rout van pech zelfs de meest ervaren daghandelaar tot zinken brengen.