Cryptocurrency blog
Image

Frank Toxopeus
27/06/2017

Cryptocurrency madness

Iedereen die de financiële markt ook maar een beetje volgt zal het niet ontgaan zijn, de gekte rondom cryptocurrencies van de afgelopen maanden. Tijd voor een recap over deze markt.

Hoe is deze gekte ontstaan?

Het begon natuurijk allemaal met de lancering van de Bitcoin. De grootste crypto currency wat betreft totale markt kapitalisatie, maar op de hielen gezeten door Ethereum (ETH). De waarde van het dagelijks verhandeld volume, uitgedrukt in oude vetrouwde US Dollars heeft de deze laatste munt de Bitcoin zelfs al verslagen op dit moment.

Wat deze munten groot maakt in eerste instatie is de schaarste en de behoefte naar anonimiteit in het geldverkeer.

Deze munten worden gegenereerd door de miners, die door aan bepaald algoritme steeds lastiger nieuwe munten kunnen genereren, daarbij is ook een absoluut maximum gesteld dat ooit in omloop zal zijn.

Drie crypto's in beeld

(Plaatjes met dank aan TradingView & hacked.com)

Bitcoin-Dollar koers:

Ethereum-Dollar koers:

Litecoin-Dollar koers:

Hoe ver gaat het nog stijgen?

Wat men op internet ook zegt: uiteraard weet niemand dit zeker. Een ding hebben cryptocurrencies gemeen met de traditionele financiële markten: ze zijn vaak erg onvoorspelbaar.

De grote volatiliteit maakt het nog niet echt een geliefde investering voor lange termijn, maar de onderliggende blockchain techniek waar cryptocurrencies gebruik van maken krijgt wel steeds meer aandacht en potentie. Deze technologie zal op grote schaal kunnen worden ingezet op allerlei transacties die via het internet plaatsvinden.

Voorlopig geldt dat cryptocurrencies steeds een serieuzere investering word, maar zorg wel voor een goed handelsplan voor je je op deze markt begeeft.

In mijn nieuwe product "Zelf Handelen Academy" zal ik ook een bonus over cryptocurrency toevoegen. In deze cursus zal ik ook diverse handelssystemen en technieken uitleggen die je ook op cryptocurrencies kan toepassen. De lancering is naar verwachting in september.

Meld je alvast aan om als eerste op de hoogte te zijn als het product online komt:

Kom ook bij de club!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.