AEX index juli 2017
Image

Frank Toxopeus
19/07/2017

Nieuwe kansen op de aandelenindexen?

Beste traders,

Het cijferseizoen van het tweede kwartaal van dit jaar is aangebroken. De komende weken presenteren beursgenoteerde bedrijven hun resultaten, en dat kan weer wat beweging veroorzaken op de aandelenkoersen.

Ondertussen zien we vandaag dat de grote Amerikaanse aandelenindexen Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq weer de nieuwe ATH (All-Time-Highs) opzoeken. Als de cijfers van de bedrijven goed worden ontvangen kunnen we de stijging weer voortzetten. We zien ook al enige tijd de koers-winst verhoudingen op aandelen oplopen. Dat betekend dat beurshandelaren steeds meer waarde geven dan de winst op het aandeel rechtvaardigt.

Op zich kan het nog zo een poosje doorgaan, maar hou er rekening mee dat we al een lange tijd geen serieuze correctie hebben meegemaakt op de beursindexen. In deze blog ga ik geen individuele aandelen bespreken, maar de belangrijkste grondstoffen/indexen en de euro-dollar. Daarbij heb ik de dag-grafieken genomen om de wat langere termijn trends in beeld te brengen.

Laten we wat grafieken nader bekijken:

Onze Amsterdamse AEX-index heeft afgelopen weken wat punten moeten inleveren, en heeft de weg weer omhoog gevonden. Of deze trend stand houd en nieuwe toppen worden bereikt zal waarschijnlijk de komende weken duidelijk worden.

De DAX heeft het moeilijker, en vandaag een meer dan 1% daling gemaakt. Deze index lijkt weer naar de tijdelijke bodem van 12.350 punten te willen.

De Nasdaq is wederom sterk en een van de best presterende indexen dit jaar. We zullen de komende dagen zien of we nieuwe All Time Highs zullen bereiken.

De Euro blijft maar sterker worden in verhouding tot de dollar. Deze trend kan prima voortgezet worden, hoewel ik een korte correctie verwacht de komende dagen, een mooie kans voor een nieuwe long instap?

Olie blijft zwak. Op de olie blijf ik voorlopig bearish, hoewel er een zijwaartse trend lijkt te ontstaan tussen de ca. 42-55 USD per vat.

Goud zien we ook binnen een ruime range bewegen. (globaal tussen 1100-1300 USD) Na de low in december 2016 hebben we hogere bodems gezien, maar begin juli zijn we daar weer even onder gezakt.

Zolang het 50-daagse gemiddelde (blauwe lijn) nog boven het 200-daagse gemiddelde (rode lijn) blijft is er nog niet zoveel aan de hand. Anders ligt de weg richting de low van december weer open.

Tot zover de analyse van een aantal belangrijke indexen. Wil je hier zelf op handelen? Dit kan kan met een scala aan financiële producten zoals CFD's,Turbo's of Boosters. Binnenkort lanceer ik een product waar je de nodige aspecten leer over het handelen op de beurs. Schrijf je in op https://zelfhandelenacademy.nl

Succes!

Schrijver van deze blog

Frank Toxopeus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.