Handelen op de beurs met corona
Image

Frank Toxopeus
20/04/2020

Beurshandel in Coronatijd

Financiële markten kunnen in de beste tijden verbijsterend zijn. Maar het corona-virus heeft het nog ingewikkelder gemaakt om ze te begrijpen.

De markten moeten anticiperen op economische ontwikkelingen. Maar aan het begin van het jaar negeerden aandelen de dreigende pandemie. Pas nadat het corona-virus in de Verenigde Staten hard toesloeg, stortten de prijzen in als een leeglopende ballon.

Dankzij de tussenkomst van de Federal Reserve begon de beurs weer fors te stijgen, ook al nam het dodental toe, de werkloosheidsclaims stegen enorm en de economie kromp ineen.

Hebben we het ergste gezien of zullen de recente koersstijgingen, te midden van een verwoestende wereldwijde gezondheidscrisis, slechts tijdelijk blijken te zijn? Met zoveel medische, epidemiologische en economische problemen die nog niet zijn opgelost, hoe kan een gewoon persoon de verraderlijke financiële verschuivingen overleven die nu zo gewoon zijn?

Welke beurshandels strategie past bij deze coronatijd?

Veel mensen worden wanhopig met hun financiën en ze willen actie ondernemen. Voor degenen die thuis vastzitten, lijken korte termijn daghandel (daytrading) in aandelen een geschikte manier om te proberen wat extra geld te verdienen om rond te komen.

Hoewel het slagingspercentage van daghandel extreem laag is, maakt een groeiend aantal mensen gebruik van hun extra tijd om te proberen een boterham te verdienen.

Hier zijn verschillende redenen waarom daghandel zo ongeveer de slechtst mogelijke manier is om geld te verdienen op de markt - en waarom langetermijnbeleggen het betere alternatief is. Voordat we er echter op ingaan, laten we eerst eens kijken naar het argument dat daghandelfans nu geven waarom hun manier het beste is.

Visie van daytraders op crisistijden

Daghandelaren wijzen op marktdalingen zoals de crash van het corona-virus als bewijs dat lange termijn-beleggen gewoon niet werkt. Ze stellen dat buy-and-hold investeerders bereid zijn om al hun winsten te zien verdwijnen zonder enig risicobeheer.

Daarentegen moeten daghandelaren het risico altijd in gedachten houden, hun transacties beperken en acceptabele verliesniveaus instellen om te voorkomen dat ze volledig worden weggevaagd.

Er zijn namelijk veel investeerders die daghandel-strategieën volgen, hun diensten aanbieden aan klanten en abonnees ertoe brengen om terugkerende - en soms dure - abonnementskosten te betalen.

Deze daghandel-professionals geven de hele dag door handelswaarschuwingen af ​​en hebben een extreem kortetermijnbenadering, waarbij ze proberen winst te behalen uit bewegingen van aandelenkoersen die minuten of uren duren. De meeste daghandelaren kunnen aan beide kanten van de markt handelen en kiezen ervoor om in te zetten op een aandeel dat stijgt of daalt. Dat is een keuze die veel langetermijnbeleggers ervoor kiezen niet te maken, en het kan daghandelaren er vooral goed uit laten zien tijdens bearmarkten.

Slimmer investeren

Daghandel lijkt misschien een geweldige manier om te proberen uw vrije tijd om te zetten in rijkdom op korte termijn. Maar de cijfers liegen niet. (het slagingspercentage op lange-termijn ligt op enkele procenten)

Enkelen zullen de markt verslaan, maar het grootste deel zal zijn kapitaal doen verliezen.

De betere optie is om de financiële uitdagingen waarmee we op dit moment wordt geconfronteerd, aan te pakken en vervolgens te zoeken naar geweldige buy-and-hold aandelen. Deze strategie zal u helpen om op een meer duurzame manier financiële onafhankelijkheid te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.